濕地拼遊・彈塗這一家

(更新於6/5/2024)

各位小朋友,你哋知唔知有種魚不單入水能游,仲出水能爬?

佢哋就係彈塗魚喇!趁住嚟緊嘅母親節同父親節,搵埋屋企人嚟香港濕地公園加入「彈塗這一家」,通過遊戲任務,一齊體驗彈塗魚喺泥灘洞穴,築巢育兒嘅奇妙過程。

香港濕地公園將會舉辦「濕地拼遊・彈塗這一家」親子活動,有興趣參加嘅朋友,請留意以下嘅活動詳情。我哋約定喺「彈塗這一家」等你哋啦!

活動詳情

日期:2024年5月11日(星期六), 2024年6月16日(星期日)
時間:13:30,14:00,14:30,15:00,15:30,16:00
需時:每節約1小時
地點:香港濕地公園 訪客中心及濕地保護區
語言:粵語
名額:每節最多4個家庭,每個家庭2-4人
對象:適合6-12歲小朋友及家人一齊參與
費用:費用全免,惟參加者須繳付香港濕地公園入場費

備註

  1. 參加者可於活動當日每節開始前十分鐘於訪客中心即場報名,活動每日分為6節,每節名額有限,先到先得,額滿即止。
  2. 參加者完成所有遊戲任務後,可獲得禮物一份。
  3. 香港濕地公園有權因應天氣或其他特殊情況調整、取消或終止活動,而不作另行通知。
  4. 香港濕地公園保留所有活動安排的最终決定權。
濕地拼遊・彈塗這一家
回到頁首